Willem van den Broek

1919 - 1940

Willem wordt op 8 november 1919 geboren in Klundert als zoon van Simon van den Broek en Dingena de Neef. Hij woont in Rotterdam waar hij als arbeider aan de slag is gegaan. In kader van de Nederlandse mobilisatie van 1939-1940 wordt Willem opgeroepen voor militaire dienst en ingezet bij de verdediging van de IJssellinie te Westervoort. Hij wordt aanvankelijk ingedeeld bij het 1-22 Grens Bataljon, maar in april 1940 wordt dit onderdeel vervangen met het 4-III-35 Regiment Infanterie waar Willem vanaf dat moment deel van uitmaakt.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger binnen komt het ook bij Westervoort tot gevechten. Willem sneuvelt die eerste dag van de oorlog in Arnhem. Willem is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Arhem op begraafplaats Moscowa.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.