W.J.A.A. den Doop (bron: Oorlogsgravenstichting)

Wilhelmus den Doop

1897 - 1942

Wilhelmus wordt geboren op 18 oktober 1897 in Grave en woont in het Javaanse Gombong, in Nederlands-Indië. Daar dient hij met de rang van adjudant-onderofficier als rekruteninstructeur en chauffeur bij de infanterie van het KNIL. Het is aannemelijk dat Fort Van der Wijck in Gombong zijn standplaats is.

Als het KNIL zich op 8 maart 1942 overgeeft aan het Japanse leger, wordt Wilhelmus krijgsgevangen genomen en afgevoerd naar het vasteland van Zuidoost-Azië. Hij wordt naar de Birmese havenstad Rangoon (nu Yangon) gedeporteerd. Van hieruit worden duizenden krijgsgevangenen op transport gezet naar het Birmese begin van de lijn in Thanbyuzayat, 380 kilometer verderop.

Voor Wilhelmus zou het niet zover komen. Waarschijnlijk is hij tijdens het zeetransport naar Birma ziek geworden en in Rangoon afgevoerd naar een kamphospitaal. Daar overlijdt hij op 2 december 1942, op 45-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

MCE van Mulukom zei op 10 november 2019

Rust zacht, lieve oudoom

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 12 november 2019

Bedankt voor uw warme reactie M. van Mulukom. Hoorde u in uw familie nog wel eens verhalen over deze oudoom?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.