Willem Meijer

1905 - 1945

Willem wordt geboren op 26 maart 1905 in Breda in een Nederlands Hervormd gezin. Hij woont in het Gelderse Heerde, waar hij adjunct-directeur is van Huize Welkom. Tijdens de oorlogsjaren is hij actief in de illegaliteit tegen de Duitse bezetter, maar over zijn precieze verzetsdaden is niets bekend. Hij wordt echter gearresteerd en afgevoerd naar Duitsland, waar hij terechtkomt in de gevangenis van Siegburg, bestemd voor politieke tegenstanders van het naziregime.

Op 16 maart 1945 bezwijkt Willem daar aan de gevolgen van mishandeling, verwaarlozing en ondervoeding. Hij is 39 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Joop Meijer zei op 12 november 2020

Een kaarsje voor mijn oom.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 16 november 2020

Bedankt Joop voor je reactie en voor je kaarsje. Is er binnen jullie familie misschien meer bekend over zijn verzetsdaden? Of hield hij dat echt voor zich zelf, mede ook voor de veiligheid van zijn familieleden?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.