Adrianus van Bergen

1915 - 1940

Adrianus wordt geboren op 8 december 1915 in Roosendaal als zoon van kolenhandelaar Adrianus van Bergen senior en Anna Jaspers. Na zijn schooltijd gaat hij aan het werk als tabaksbewerker.

Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Adrianus onder de wapenen geroepen en ingedeeld bij het 3-5 Regiment Huzaren. Over zijn diensttijd is verder niets bekend. Als de Duitsers op 10 mei 1940 binnenvallen, is Adrianus in zijn woonplaats Roosendaal. Hij komt de volgende dag, 11 mei, om het leven, mogelijk als slachtoffer van het bombardement van die dag. Adrianus is 24 jaar geworden en wordt thuis in Roosendaal begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Ada van Meer v… zei op 6 juni 2022

Dit was de broer van mijn vader , die even voor de verjaardag van zijn moeder op 10 mei thuis was geweest . Op 11 mei moest hij weer terug naar zijn eenheid toen er vliegtuigen over kwamen waar hij even naar ging kijken achter op het weiland bij de Watermolenbeek , toen er bommen vielen is hij geraakt , en was op slag dood.
Dit heeft mijn vader vertelt over zijn broer die hij altijd gemist heeft

BHIC Hilde Jansma zei op 7 juni 2022

Bedankt Ada voor het delen. Het moet zwaar geweest zijn voor je vader om zijn broer op zo'n manier te verliezen. Maar ook wel mooi om te horen dat hij daardoor de herinnering aan zijn broer levend heeft gehouden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.