Graf van Aart Scheerens in Nieuwendijk (bron: B. voor den Dag)

Aart Scheerens

1916 - 1944

Aart wordt geboren op 1 juli 1916 in Den Haag en woont in Woudrichem, waar hij koopman is. Ten tijde van de Duitse bezetting sluit hij zich aan bij het verzet in het Land van Heusden en Altena. Onder de schuilnaam ‘Piet van Dam’ is hij daar lid van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO) en de Knokploeg die zich met name in het najaar van 1944, als het zuiden van Nederland als is bevrijd, met de smokkel van wapens naar het noorden en het vervoer van onderduikers en spionnen naar het zuiden.

Uiteindelijk wordt Aart het slachtoffer van oorlogsgeweld, als hij op 12 december 1944 in Nieuwendijk bij Werkendam dodelijk wordt getroffen door granaatvuur. Daarbij komt ook verzetskameraad en plaatsgenoot Bauke Wijbenga om het leven. Aart is 28 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Kille bij Nieuwendijk, op de begraafplaats Onderlinge Hulp.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.