A.P. Beerens (bron: J.C.P. van Uden)

Adrianus Beerens

1925 - 1948

Adrianus wordt op 28 januari 1925 geboren in Tilburg. Hij is gehuwd met Lientje Helena Thomas en werkt in Tilburg als aanknoper in een textielfabriek. Als vrijwilliger meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de 36 Aan- en Afvoertroepen, belast met het vervoer van manschappen, munitie, materieel en proviand. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Adrianus voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.

Op 28 augustus 1948 komt Adrianus om het leven bij een verkeersongeval tussen Mangkang en Kaliwoengoe, ten westen van Semarang. Hij is 23 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Candi in Semarang.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.