A.J.C. van Beers (bron: Oorlogsgravenstichting)

Antonius van Beers

1911 - 1940

Antonius wordt op 1 januari 1911 geboren in Oosterhout en woont in Breda. Voor de oorlog is hij benoemd directeur van de Canisiusscholen in Bergen op Zoom. Wanneer de mobilisatie wordt afgekondigd, wordt Antonius met de rang van eerste luitenant ingedeeld bij de reservetroepen. Op 11 mei 1940, een dag na de Duitse inval, sneuvelt Antonius in Veghel op 29-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Karel Baijens zei op 31 mei 2020

Mijn vader Theo, was ook in dat gebied als dienstplichtig luitenant bij het 17 II Limburgsche jagers regiment. Zij moesten vertrekken. Wat ik van vader heb begrepen, was dat de overmacht te groot was, en dat van Beers met zijn revolver probeerde door het kijkgat van een pantservoertuig te schieten toen beschoten werd en sneuvelde.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 2 juni 2020

Bedankt voor de aanvullende informatie, Karel. We gaan dit meenemen om het verhaal van Antonius verder mee compleet te maken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.