Adrianus van Bergen

1915 - 1940

Adrianus wordt geboren op 8 december 1915 in Roosendaal als zoon van kolenhandelaar Adrianus van Bergen senior en Anna Jaspers. Na zijn schooltijd gaat hij aan het werk als tabaksbewerker.

Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Adrianus onder de wapenen geroepen en ingedeeld bij het 3-5 Regiment Huzaren. Over zijn diensttijd is verder niets bekend. Als de Duitsers op 10 mei 1940 binnenvallen, is Adrianus in zijn woonplaats Roosendaal. Hij komt de volgende dag, 11 mei, om het leven, mogelijk als slachtoffer van het bombardement van die dag. Adrianus is 24 jaar geworden en wordt thuis in Roosendaal begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Ada van Meer v… zei op 6 juni 2022

Dit was de broer van mijn vader , die even voor de verjaardag van zijn moeder op 10 mei thuis was geweest . Op 11 mei moest hij weer terug naar zijn eenheid toen er vliegtuigen over kwamen waar hij even naar ging kijken achter op het weiland bij de Watermolenbeek , toen er bommen vielen is hij geraakt , en was op slag dood.
Dit heeft mijn vader vertelt over zijn broer die hij altijd gemist heeft

BHIC Hilde Jansma zei op 7 juni 2022

Bedankt Ada voor het delen. Het moet zwaar geweest zijn voor je vader om zijn broer op zo'n manier te verliezen. Maar ook wel mooi om te horen dat hij daardoor de herinnering aan zijn broer levend heeft gehouden.

leo oors zei op 2 januari 2024

is een neef van adrianus franciscus van bergen die op 10 mei 1940 sneuvelde bij mill

Ada van Meer v… zei op 2 januari 2024

Deze Adrianus van Bergen die bij Mill gesneuveld is , dat weet ik niet of dat een neef van mijn vader was. Ik heb hem er nooit over gehoord als dat er een neef van hem daar gesneuveld was.

leo oors zei op 3 januari 2024

beste ada
volgens de gegevens die ik heb via mijn stamboom heete de ouders van deze adrianus franciscus pieter jan van bergen en antonetta maria goderie
pieter jan was een broer adrianus van bergen die getrouwd was met anna maria jaspers
hun ouders waren adriaan van bergen en adriana keijzer
dit zijn de gegevens die ik heb
misschien kan jij bevestigen of dit klopt
groet leo oors

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 4 januari 2024

Hartelijk dank voor jullie reacties, Ada en Leo. Wij zijn ook benieuwd of het inderdaad familie van jou is, Ada. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.