A. van Dooren (bron: Oorlogsgravenstichting)

Adrianus van Dooren

1920 - 1940

Adrianus wordt geboren op 16 april 1920 in Breda. Voor militaire dienst komt hij op bij de Koninklijke Landmacht, waar hij als soldaat wordt ingedeeld bij het grensbataljon. Na de afkondiging van de algehele mobilisatie wordt hij ingezet bij de landsverdediging in het Limburgse Baarlo, acht kilometer ten zuiden van Venlo, aan de Maaslinie.

Als op 10 mei 1940 de Duitse inval plaatsvindt, is Baarlo een van de eerste Nederlandse plaatsen die onder de voet worden gelopen. Adrianus sneuvelt bij gevechten op de eerste dag van de oorlog. Hij is 20 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

G. Beeks zei op 23 januari 2018

Van Dooren bracht als ordonnans berichten door van zijn commandant naar de aan de Maas gelegerden secties. Alhoewel hij gewaarschuwd werd voor vijandelijk vuur, ging hij toch door met het uitvoeren van zijn taak. Nadat hij in het gezicht gewond raakte, probeerde hij zich, kruipend, in veiligheid te brengen.
Hierbij werd hij door vijandelijk mitrailleurvuur dodelijk getroffen. Hij is ter plaatse , door eigen soldaten in een tijdelijk veldgraf begraven.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 25 januari 2018

Beste G. Beeks, Bedankt voor de informatie. Het is een goede aanvulling op de gegevens van maaslinie-mei1940 die Moos eerder heeft aangedragen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.