Albertus Janssen

1914 - 1940

Albertus wordt geboren op 5 december 1914 in Stratum bij Eindhoven. Als dienstplichtige komt hij op bij de Koninklijke Landmacht en wordt ingedeeld bij de Huzaren. Als ook voor Nederland de oorlogsdreiging begin 1940 toeneemt, wordt Albertus met zijn eenheid ingezet bij de verdediging van de Betuwestelling en de Grebbeberg. Na de inval van het Duitse leger op 10 mei 1940 stort de Nederlandse landsverdediging na een paar dagen in. Met zijn eenheid wordt Albertus afgemarcheerd naar het westen en komt terecht in het Utrechtse Achterveld. Daar sneuvelt hij op 12 mei 1940. Albertus is 25 jaar geworden en rust tegenwoordig op het Militair ereveld Grebbeberg. Zijn naam staat ook genoemd op het monument voor het 1e Regiment Huzaren in Achterveld.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 21 december 2017

eenheid: 4-1 R.H.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.