Alphonsus van Berkel

1884 - 1944

Alphonsus wordt geboren op 18 oktober 1884 in Tilburg en werkt als assistent-machinist op de koopvaardijvloot. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan de bemanning van de koopvaardijschepen. Vanaf dat moment worden zij als militair beschouwd en ingezet voor de oorlogsvoering. Zo is ook Alphonsus vanaf dat ogenblik betrokken bij het overzeese vervoer van troepen, proviand, munitie en brandstof.

Op 7 juni 1944 komt Alphonsus door onbekende omstandigheden om het leven in Hoboken, bij New York aan de overzijde van de Hudson-rivier. Vermoedelijk is Alphonsus daar op de militaire havenbasis als gevolg van een ongeluk om het leven gekomen. Hij is 59 jaar geworden en wordt begraven op Cedar Grove Cemetery te Flushing in New York, totdat zijn graf wordt geruimd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.