Adrianus van Berkel

1889 - 1941

Adrianus wordt geboren op 8 december 1889 in Tilburg en werkt als stoker-olieman op de koopvaardijvloot. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan de bemanning van de koopvaardijschepen. Vanaf dat moment worden zij als militair beschouwd en ingezet voor de oorlogsvoering. Zo is ook Adrianus vanaf dat ogenblik betrokken bij het overzeese vervoer van troepen, proviand, munitie en brandstof.

Op 22 maart 1941 komt Adrianus om het leven in Londen. Vermoedelijk is hij daar slachtoffer geworden van de aanhoudende Duitse bombardementen die bekendstaan als de Blitz. Adrianus is 51 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Mill Hill in Londen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.