A. van den Berk (bron: M. van den Berk)

Arnoldus van den Berk

1926 - 1945

Arnoldus wordt geboren op 15 februari 1926 in Eindhoven. Als de geallieerden in het najaar van 1944 beginnen aan hun opmars richting Nederland, sluit Arnoldus zich aan bij de Binnenlandse Strijdkrachten, waar hij wordt ingedeeld bij de Stoottroepen van Commando Brabant. Na de bevrijding van Noord-Brabant neemt hij deel aan de bevrijding van Zeeland, waar hij op 6 maart 1945 sneuvelt in Stavenisse. Arnoldus is 19 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Michel van den Berk zei op 5 augustus 2018

Arnold van den Berk was de jongste zoon uit een gezin van vier kinderen en zoon van de oudste broer van mijn vader. Een volle neef van mij dus. Zijn oudere broer Adriaan was door de Duitsers weggevoerd naar een werkkamp naar ik meen in Oostenrijk. Eindhoven is 18 september 1944 bevrijd waarna hij met de Canadezen is meegetrokken met als doelstelling zijn broer te bevrijden. Hij is gesneuveld door friendly fire doordat, zoals dat aan ons in de familie verteld is, er een geweer/stengun van een medemilitair tijdens een patrouille ongewild afging. Zijm broer is kort erna ernstig ziek (tbc) uit Oostenrijk terug gekomen. Zijn vader is kort erna,naar men zegt,van verdriet overleden. Zijn moeder is begin jaren zestig verongelukt.Zijn broer is in de late jaren zestig verongelukt samen met zijn vrouw en dochter
Zijn jongste zus is ook als gevolg van een ongeluk in huis overleden. Een gezin vol tragiek waar nieman meer van leeft. Er moet in onze famillie nog ergens een foto rondzwerven waar ik naar ga zoeken.

Michel van den Berk zei op 5 augustus 2018

Heb foto,s getracht te versturen via de site maar ging denk ik niet goed. Indien het niet of niet goed ontvangen is zend mij een mailadres dan doe ik het opnieuw rechtstreeks.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 7 augustus 2018

Dag Michel, hartelijk dank! Gelukkig zijn de bestanden bij ons in goede orde aangekomen. Door een technische storing wordt er in sommige browsers geen ontvangstbevestiging verzonden, zodat het lijkt alsof er niets gebeurd. Maar ondertussen worden de bestanden dus wel verstuurd. Ik ga ervoor zorgen dat zijn foto en bidprentje op de site zichtbaar worden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.