A.F. Hunkemöller (bron: Oorlogsgravenstichting)

Anton Hunkemöller

1919 - 1940

Anton wordt geboren op 25 mei 1919 in Amsterdam als oudste zoon van de koopman en fabrikant J.C.A.A. Hunkemöller en woont in ’s-Hertogenbosch. Als dienstplichtige komt hij in het kader van de algehele mobilisatie van september 1939 op bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij het 3e peloton van de 6e compagnie Luchtdoelmitrailleurs. In de meidagen van 1940, na de inval van het Duitse leger in Nederland, wordt hij ingezet bij de verdediging van de Grebbelinie. Daar gaat zijn positie in stelling ten zuiden van de Neder-Rijn, bij de schotbalksluis in de Linge ten noorden van Ochten. Als Antons peloton in de avond van 13 mei voorbereidingen treft om de stelling te ontruimen, worden ze getroffen door eigen infanterievuur. Anton komt bij dit incident om het leven; hij is 20 jaar geworden. Hij wordt aanvankelijk in het naburige Lienden begraven, totdat hij in 1963 naar het Nationaal Ereveld in Loenen wordt overgebracht.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 21 december 2017

eenheid: 6-II LU art.
http://www.oorlogsslachtofferswestbetuwe.nl/a.f.-hunkemoeller.html
Familie [8002]
Johann Casper Anton Aloijsius Hunkemöller, geboren 25 augustus 1892, overleden 3 februari 1969
met:
Johanna Francisca Geertruida Antonia Maria Huijsmans, geboren 1 februari 1895, overleden 31 januari 1988
dochter van Franciscus Johannes Huijsmans en Johanna Adriana Maria Boonekamp
Antonius Franciscus Hunkemöller, geboren 25 MEI 1919, overleden 13 MEI 1940.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.