Antonius Henskens (bron: Familie Henskens)

Antonius Henskens

1878 - 1947

Antonius Henskens werd op 5 februari 1878 geboren in 's-Hertogenbosch als zoon van Cornelis Henskens en Maria Petronella Wouters. In 1900 trouwt hij met Maria Christina Theodora Kohlbrugge. Hij is dan trompetter bij de Huzaren, de bruid is naaister.

Antonius is als muzikale entertainer op de boot gratis vanuit Nederland naar Indië gegaan. In Batavia nam hij dienst bij het KNIL, waar hij de rang van adjudant-onderofficier bereikte. In 1935 hertrouwde Antonius met Roekia (geboren te Tasikmalaya, Java, in 1901).

Antonius Henskens overleed op 2 augustus 1947 te Batavia aan de gevolgen van mishandeling door de Japanners en de internering. Hij wordt vermeld op het Indië-monument aan de Zuiderparkweg in 's-Hertogenbosch.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.