Antonius van Mol

1917 - 1944

Antonius wordt geboren op 20 januari 1917 in Woensel bij Eindhoven. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet rond Eindhoven, maar over zijn precieze werk voor de ondergrondse is niets bekend. Hij overlijdt na de bevrijding op 4 december 1944 in Eindhoven, bijna tweeënhalve maand na de bevrijding van de stad. Vermoedelijk is hij om het leven gekomen als gevolg van een toen opgelopen verwonding. Antonius is 27 jaar geworden en rustte tot de ruiming van zijn graf op de rooms-katholieke begraafplaats St. Lambertus in Eindhoven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Andre van Mierlo zei op 27 december 2017

gefusilleerd op 04-12-1944 in Eindhoven......na de bevrijding ??????

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 3 januari 2018

Beste André, nog bedankt voor de correctie! Dat kan inderdaad niet kloppen. Ik heb het in ons bestand voorlopig aangepast naar 'onbekende doodsoorzaak'. Zodra we weer iets meer weten, pas ik het weer aan.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.