Antoon van de Wetering (bron: Oorlogsgravenstichting)

Antoon van de Wetering

1915 - 1940

Antoon wordt geboren op 13 februari 1915 in Heesch als zoon van Johannes van de Wetering en Hendrika Timmers. Hij is getrouwd met Antonia van den Bogaard met wie hij een jong gezin sticht.

Als in de loop van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt Antoon gemobiliseerd en ingedeeld bij het 6-2 Regiment Huzaren. Hij wordt ingezet bij de verdediging van de Vesting Holland.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische doelen verderop in Holland in te nemen Nederland zo tot een snelle capitulatie te dwingen. Het kom dan ook tot gevechten rondom de brug van Keizersveer bij Geertruidenberg.  Op 13 mei 1940 wordt Antoon hier ingezet bij de verdediging aan de zuidzijde van de brug. Mogelijk is hij daarbij als gevolg van een granaatinslag zwaargewond en verdoofd in het water beland. Hij komt die dag door verdrinking om het leven en wordt zeven dagen later in de Bergsche Maas bij Hank teruggevonden. Antoon is 25 jaar geworden en wordt thuis in Heesch begraven. Hij laat zijn weduwe met twee jonge kinderen achter.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Jo van de Wetering zei op 10 januari 2018

antoon van de wetering was getrauwd, met antonia van den boogaard zij hadden twee kinderen 1 en twee
jaar aud ,mijn vader is gesneuveld bij de brug van keisers veer bij dussen, was daar begraven en later in
heesch herbegraven

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 5 februari 2018

Dag Jo, nog hartelijk bedankt voor uw reactie! Inmiddels heb ik een foto van uw vader geplaatst en zijn gegevens verder aangevuld.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.