Barent van der Kolk

1893 - 1941

Barent wordt geboren op 4 juni 1893 in Raamsdonk als zoon van Adrianus van der Kolk en Petronella van Seters. Hij is in 1918 in Rotterdam getrouwd met Jacoba Berrevoets uit Zierikzee en werkt op de koopvaardijvloot. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan de bemanning van de koopvaardijschepen. Vanaf dat moment worden zij als militair beschouwd en ingezet voor de oorlogsvoering; het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen.

In het voorjaar van 1941 is Barent als olieman werkzaam aan boord van het schip Marken, maar op 30 juli 1941 overlijdt hij in Cardiff, de hoofdstad en belangrijkste haven van Wales. Mogelijk is hij bezweken aan verwondingen als gevolg van de Duitse Blitz-aanvallen die de stad eerder dat jaar hadden getroffen. Een ongeluk kan echter ook niet uitgesloten worden.

Barent is 48 jaar geworden en wordt begraven op Cathays Cemetery in Cardiff. Hij wordt ook herdacht op het Nederlands ereveld Mill Hill in Londen, maar het is niet duidelijk of hij daar later is bijgezet.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.