S.J.A. Ecury (bron: Oorlogsgravenstichting)

Boy Ecury

1922 - 1944

Segundo ‘Boy’ Ecury wordt geboren op 23 april 1922 in Oranjestad op Aruba. Hij is student aan de Handelshogeschool in Tilburg, als hij tijdens de Duitse bezetting actief wordt in het verzet. Ook sluit hij zich aan bij Knokploeg Rotterdam. Op 5 november 1944 wordt Boy door de Duitsers wegens zijn verzetsactiviteiten gearresteerd en vastgezet in het ‘Oranjehotel’, de gevangenis in Scheveningen. Hij wordt direct bij aankomst ter dood veroordeeld en de dag erop naar de Waalsdorpervlakte bij Wassenaar gebracht, waar hij met een groep andere verzetsstrijders (onder wie Pieter Fentener van Vlissingen) wordt gefusilleerd. Boy is 22 jaar oud geworden. Zijn lichaam wordt in 1947 met het schip H.M.S. Van Speijk teruggebracht naar Aruba voor herbegrafenis.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.