Abraham van der Slikke (bron: B. van Aller)

Bram van der Slikke

1922 - 1944

Bram wordt geboren op 21 mei 1923 in het Friese Kollumerland als eerste zoon van Gabriël van der Slikke en Wilhelmina Pauptit. Hij groeit op in een gereformeerd gezin. Ten tijde van de Duitse bezetting is hij woonachtig in Roosendaal, maar van Bram is tevens bekend dat hij in Utrecht studeert en daar bij een studentenvereniging is aangesloten. Begin 1944 is hij aangesloten bij een studentenvereniging in Amsterdam, wat doet vermoeden dat hij tijdens de bezettingsjaren van studie of studieplaats is veranderd.

Op 7 februari 1944 overlijdt Bram te Gorinchem door complicaties tijdens operatie vanwege een blindedarmontsteking. Het is mogelijk dat hij op dat moment in gevangenschap verkeert vanwege verzetsactiviteiten of het ontduiken van de Arbeitseinsatz, maar daarover is niets bekend. In elk geval wordt Bram net als zijn broer Johannes in Roosendaal herinnerd als oorlogsslachtoffer. Bram is 20 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Fred van den Kieboom zei op 16 september 2019

Hallo,

Deze 'gesneuvelde' is op de operatietafel overleden als gevolg van een blindedarmontsteking. Het kan zijn dat hij op dat moment wel in gevangenschap verkeerde, dat weet ik (nog) niet. Zie zijn overlijdensadvertentie in De Standaard van 11 feb 1944. Het gegeven van de blindedarmontsteking komt van familie van hem.

MvG
Fred vd Kieboom
Gemeentearchief Tholen

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.