C.A.J. Laureij (bron: Oorlogsgravenstichting)

Caspar Laureij

1929 - 1948

Caspar wordt geboren op 4 januari 1929 in Tilburg, waar hij tijdens de oorlogsjaren het Sint-Odulphuslyceum bezoekt. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland meldt hij zich voor militaire dienst en wordt opgeleid tot marinier. Wegens het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Caspar naar Nederlands-Indië gezonden om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.

Op 14 augustus 1948 komt hij om het leven bij een fataal ongeluk op de weg tussen Soekaboemi en Wangoenredja, ten zuiden van Buitenzorg in West-Java. Caspar is 19 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.