C.J.A. van der Sneppen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Cees van der Sneppen

1920 - 1947

Cees wordt geboren op 10 oktober 1920 in Tilburg. Als oorlogsvrijwilliger meldt hij zich voor dienst bij de Koninklijke Landmacht, waar hij wordt ingedeeld bij het Regiment Jagers. Eerder heeft hij gediend bij de pioniers, maar het is niet bekend op welk moment hij is overgeplaatst.

Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Cees wordt gelegerd in Midden-Sumatra, waar hij patrouille loopt in de omgeving en deelneemt aan zuiveringsacties tegen revolutionaire guerrilla’s.

Op 8 februari 1947 wordt Cees bij de stad Padang op slag gedood als hij tijdens patrouille op een landmijn stapt. Cees is 26 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Leuwigajah in Cimahi.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.