C.J.A. van de Snepscheut (bron: Oorlogsgravenstichting)

Cor van de Snepscheut

1924 - 1951

Cor wordt geboren op 25 juni 1924 in het Belgische Mol en woont achtereenvolgens in Eindhoven en Best.

Op 25 juni 1950 valt communistisch Noord-Korea het prowesterse Zuid-Korea binnen; daarmee begint de Koreaoorlog. De Nederlandse regering wil zijn bijdrage in het conflict beperken tot maritieme ondersteuning, maar gaat onder Amerikaanse druk alsnog grondtroepen leveren. In plaats van het leger uit te zenden, wordt echter een beroep gedaan op oorlogsvrijwilligers.

Cor meldt zich begin 1951 als een van 1670 vrijwilligers die bij het Regiment Van Heutsz worden ingedeeld. Omdat de nood echter hoog is, worden de vrijwilligers na aankomst in Korea direct doorgezonden naar het front. Tijdens militaire actie ten noordoosten van Yanggu raakt Cornelis vermist. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem. Als vermoedelijke overlijdensdatum wordt 18 juli 1951 aangehouden. Cor is dan 27 jaar geworden. Zijn naam is vermeld op het monument op de begraafplaats van de Verenigde Naties te Busan in Zuid-Korea.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.