Constantinus van den Boom

1918 - 1943

Constantinus wordt geboren op 8 april 1918 in Roosendaal. Hij meldt zich voor militaire dienst bij het KNIL vertrekt naar Nederlands-Indië. Na de Japanse aanval capituleert het KNIL op Java op 8 maart 1942 en worden de KNIL-militairen krijgsgevangen genomen. Constantinus wordt met duizenden anderen naar het vasteland getransporteerd waar ze als dwangarbeider aan het werk worden gezet aan de Birma-spoorlijn. Constantinus komt uiteindelijk terecht in het werk- en doorgangskamp Brangkasi, in Thailand op ruim 200 kilometer van het oostelijke beginpunt van de lijn. Daar bezwijkt hij op 22 mei 1943 aan de gevolgen van ziekte, uitputting en de slechte levensomstandigheden in het kamp. Hij is 25 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.