Cor Bullens, bidprentje (bron: P. Blezer)

Cor Bullens

1909 - 1940

Cor wordt op 28 december 1909 geboren in Boxtel als zoon van Antonius Bullens en Johanna Bruijns. Hij trouwt in september 1935 met Johanna Rooijakkers met wie hij een dochter heeft.

Als in de looop van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, komt hij als dienstplichtige op bij de Koninklijke Landmacht. Als korporaal en trompetter wordt hij ingedeeld bij 1-II-22 Regiment Artillerie dat als onderdeel van de Betuwelinie wordt gestationeerd in IJzendoorn bij Ochten aan de Waal.

In de vroege ochtend van 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische doelen verderop in Holland in te nemen en Nederland zo tot een snelle overgave te dwingen. Cors afdeling wordt die eerste oorlogsdag ingezet om het vuur te openen op laagvliegende Duitse toestellen. De Duitse vliegers antwoorden met mitrailleurvuur op de artillerie. Cor wordt in het spervuur op slag gedood. Een kogel doorboort zijn helm en treft hem in zijn hoofd. Hij is 30 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Cor is de oudere broer van Antonius die zich in Nederlands-Indië heeft gevestigd en in Japanse krijgsgevangenschap zou overlijden in Birma.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 21 juni 2019

Cor Bullens was de oudere broer van A.C.J. Bullens, overleden in Japanse krijgsgevangenschap in Birma.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.