Cornelis Vermulst

1917 - 1945

Cornelis wordt geboren op 14 april 1917 in Strijp bij Eindhoven. Direct na de bevrijding van het zuiden van Nederland meldt hij zich bij het Korps Tolken en wordt gedetacheerd bij de Royal Air Force ter ondersteuning van de geallieerde oorlogsinspanning. Met de Britse troepen trekt hij mee op naar Duitsland, waar hij in het voorjaar van 1945 aankomt.

Op 2 april 1945 komt Cornelis mogelijk als gevolg van een Duitse luchtaanval om het leven in Wesel. Hij is 27 jaar geworden en wordt thuis in Eindhoven begraven, op de rooms-katholieke begraafplaats St. Joris.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Ine van Zwieten zei op 26 maart 2022

Cor Vermulst was de oudste zoon van mijn grootouders. Hij was echter geboren in Strijp en pas later is het gezin naar Stratum verhuisd. De reden hiervoor was, voor zover ik weet, dat ze in Stratum wat verder weg van de Philips fabrieken woonden en zich daarbij veiliger voelden.

In het boek Nobody's hero van B.H. Hallam op bladzijde 124-127 staat het verhaal van de repatriering van het lichaam mijn oom beschreven.

Graag hoor ik een reactie van u.

Met vriendelijke groet,

Ine van Zwieten-Helwig

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 28 maart 2022

Bedankt voor je reactie Ine. We gaan de plaats van geboorte van Cor zo snel mogelijk aanpassen in het verhaal. Helaas hebben we het door jou genoemde boek niet in onze collectie, maar zou het mogelijk zijn dat je ons scans van de bedoelde pagina's stuurt? (info@bhic.nl). Dan zouden we graag met deze gegevens het levensverhaal van Cor willen aanvullen. Alvast dank.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.