H.J. van de Laar (bron: H. van den Bergh)

Driek van de Laar

1909 - 1940

Driek wordt geboren op 13 februari 1909 in Uden en woont bij zijn ouders in Volkel. Wanneer in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk toeneemt, wordt hij als dienstplichtige ingelijfd bij de Koninklijke Landmacht en ingedeeld bij de infanterie aan het Maas-Waalkanaal, als onderdeel van de verdediging van Nijmegen.

Op 10 mei 1940, als het Duitse leger Nederland binnenvalt, wordt Driek tijdens het rondbrengen van voedsel aan de verdedigers tijdens de aanval op het kanaal beschoten. Zwaargewond wordt hij naar het Canisius-ziekenhuis in Nijmegen gebracht, waar hij twee dagen later, op de 12e, ondanks de geboden hulp aan zijn verwondingen overlijdt. Driek is 31 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de gemeentelijke begraafplaats Vredehof in Nijmegen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.