Eppo Gans

1923 - 1945

Eppo wordt geboren op 22 februari 1923 in Assen als zoon van een joodse vader en niet-joodse moeder en woont in Eindhoven. Ten tijde van de Duitse bezetting zet hij zich samen met zijn oudere broer Gerard in als hulpverlener voor joodse onderduikers. Op 29 oktober 1941 wordt hij ontdekt en door de SS vastgezet in het Huis van Bewaring in ’s-Hertogenbosch, waar hij zich opgeeft als Jehova’s Getuige. Op 17 februari 1942 wordt hij naar de gevangenis in Den Haag gebracht. Later komt hij in kamp Vught trecht, van waaruit hij op 5 september 1944 naar concentratiekamp Sachsenhausen wordt gedeporteerd. Ruim een maand later, op 16 oktober, volgt zijn transport naar Neuengamme bij Hamburg. Daar overlijdt hij op 26 februari 1945. Eppo is 22 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.