Frans Bijsterveld in 1915 (bron: P. van Mansfeld)

Frans Bijsterveld

1910 - 1944

Frans wordt geboren op 5 september 1910 in Eindhoven als zoon van slagersfabrikant Hubertus Bijsterveld en Maria Raijmakers. Als hij 20 jaar oud is, verlaat Frans zijn ouderlijk huis en gaat in dienst bij de Koninklijke Marine.

Ten tijde van de oorlog werkt Frans als kok aan boord van de mijnenveger Hr. Ms. Marken. Dit schip voert mijnenveegoperaties uit voor de Britse kust. Op 20 mei 1944 loopt het schip ter hoogte van Ipswich op een akoestische mijn en zinkt met op een na alle bemanningsleden. Ook Frans komt bij de scheepsramp om het leven. Hij is 33 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Arnoud-Jan Bij… zei op 11 september 2019

De volledige voornamen luiden Franciscus Arnoldus Cornelius

Arnoud-Jan Bij… zei op 11 september 2019

Correctie: Franciscus Arnoldus Cornelius Hubertus

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 13 september 2019

Bedankt Arnoud-Jan! Ik heb het gecontroleerd in het bestand. Voor op de persoonlijke pagina gaan we zoveel mogelijk uit van de roepnaam. Als we die niet weten, houden we de eerste doopnaam aan. Maar de volledige voornamen staan in elk geval in de 'meer informatie'-rubriek.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.