F.J.A. Hoekstra (bron: Oorlogsgravenstichting)

Freddy Hoekstra

1907 - 1940

Freddy wordt geboren op 28 juni 1907 in Amsterdam en woont in Oosterhout. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als sergeant ingedeeld bij de infanterie. Als de oorlogsdreiging in september 1939 met de Duitse inval in Polen – en de daaropvolgende oorlogsverklaringen van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk aan Duitsland – ook voor Nederland toeneemt, gaat de regering over tot de algehele mobilisatie. Freddy wordt als sergeant met zijn eenheid naar de verdedigingslinie van de Peel-Raamstelling gebracht om een eventuele Duitse aanval daar op te vangen. Als het Duitse leger op 10 mei 1940 Nederland binnenvalt, stort de verdediging in de daaropvolgende dagen snel in. Op de eerste dag van de oorlog wordt Freddy dodelijk getroffen bij het Mariakapelletje in Nederweert. Hij overlijdt diezelfde dag op 32-jarige leeftijd en wordt ruim een jaar later, op 20 mei 1941 thuis in Oosterhout herbegraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 21 december 2017

Eenheid: 3-I-30 R.I.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.