F.W. Heslinga (bron: Het Grote Gebod)

Freerk Heslinga

1920 - 1944

Freerk wordt geboren op 25 september 1920 in het Friese Wonseradeel als zoon van Folkert Heslinga en Aafke Schaafsma. Hij woont in het Zeeuwse Middelburg, waar hij werkt als bedrijfs-assistent, maar hij zou ook als vertegenwoordiger hebben gewoond en gewerkt in Breda. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet en wordt daarvoor uiteindelijk gearresteerd. Mogelijk heeft hij tot 5 september 1944 (‘Dolle Dinsdag’) in kamp Vught vastgezeten en is hij net als de rest van de geëvacueerde gevangenen naar concentratiekamp Sachsenhausen in Oranienburg gedeporteerd. Daar bezwijkt hij aan de gevolgen van uitputting en mishandeling op 25 december 1944. Freerk is 24 jaar oud geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.