G.P. Granpré Molière (bron: Oorlogsgravenstichting)

Georges Granpré Molière

1885 - 1940

Georges wordt geboren op 10 mei 1885 in Den Haag en woont in Vught. Als luitenant-kolonel van de artillerie is hij een hoofdofficier van de Koninklijke Landmacht en dient hij tijdens de meidagen van 1940 in de Peeldivisie. Wanneer de Nederlandse landsverdediging onder de druk van de Duitse inval en de organisatorische chaos aan Nederlandse zijde ineenstort, wijkt Georges uit naar Frankrijk.

Op 20 mei rijdt Georges door Noord-Frankrijk naar het Nederlands gezantschap in Parijs om geld op te halen voor de troepen die na de capitulatie zonder fondsen zitten. In het plaatsje Allaines, in de buurt van de Somme tussen Cambrai en Amiens, komt hij in aanraking met een Duitse verkenningseenheid. De pantserwagen van de eenheid neemt zijn auto onder vuur en Georges raakt daarbij dodelijk gewond. Hij overlijdt ter plekke, op de weg naast zijn auto. Georges is 55 jaar geworden. Zijn lichaam ligt nu op de Grebbeberg bij Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.