G. van Hassel (bron: Oorlogsgravenstichting)

Gerard van Hassel

1926 - 1949

Gerard wordt geboren op 16 september 1926 in Orthen, in ’s-Hertogenbosch. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de infanterie. Vanwege het losgebarsten geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Gerard naar Nederlands-Indië gezonden om daar het Nederlandse gezag te herstellen. Op 19 januari 1949 is Gerard met zes kameraden van zijn onderdeel (de 2e compagnie van het 4-11 Regiment Infanterie) in een brencarrier onderweg naar soldaten van de 5e compagnie die in moeilijkheden verkeren. Bij Keboemen rijdt de brencarrier op een trekbom van 250 kilogram. Bij de explosie komen alle zeven de inzittenden om het leven, onder wie de 22-jarige Gerard. Zijn moeder in Nederland kan zijn dood niet verwerken. Twee dagen nadat ze het nieuws over haar zoon heeft vernomen, overlijdt ze zelf aan een hartinfarct. Gerard vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.