Gerardus Franken

1919 - 1942

Gerardus wordt geboren op 10 februari 1919 in Bergen op Zoom en woont vermoedelijk in Nederlands-Indië. Hij dient in daar als stoker bij de Koninklijke Marine aan boord van de Hr. Ms. Java. Op 13 februari 1942 wordt het schip ondergebracht bij het American-British-Dutch-Australian Command (ABDACOM). Deze geallieerde vlootmacht probeert Java te beschermen tegen de invallende Japanse strijdmacht, maar wordt op 27 februari 1942 verslagen tijdens de Slag in de Javazee. De Java wordt in het gevecht tot zinken gebracht door een torpedo van de Japanse kruiser Nachi. Van de 512 opvarenden komen er 491 om het leven. Een van hen is Gerardus; hij is 23 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

J.I.M. Frik van Loon zei op 14 oktober 2019

Ik heb de biografie van mijn oom gelezen ,het is heel mooi gedaan !
Over J.L.Franken 28-04-1919 en zal dit aan wat oudere die hem kende doorgeven.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 15 oktober 2019

Bedankt voor uw compliment, J.I.M. Frik van Loon. We willen op deze manier recht doen aan alle gesneuvelden op een respectvolle manier. Fijn dat u de moeite neemt om deze informatie en onze website met anderen te delen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.