Gerardus Harthoorn

1928 - 1949

Gerardus wordt geboren op 28 september 1928 in Breda en woont in Den Haag. Als dienstplichtige meldt hij zich voor dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij het 2-41 Regiment Veldartillerie. Wegens het losgebarsten geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij naar Nederlands-Indië uitgezonden om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.

In het najaar van 1948 reist Gerardus met zijn eenheid af naar de Oost, waar hij als onderdeel van de 2e Infanterie Brigade het operatiegebied Soebang toegewezen krijgt. Op 3 februari 1949 sneuvelt hij daar bij de vervulling van zijn dienstverband in de omgeving van Tsjisalak. Gerardus is 20 jaar geworden en rust op het Nederlands ereveld Menteng Pulo in Jakarta.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.