Gerrit Pols

1914 - 1945

Gerrit wordt geboren op 1 juni 1914 in Raamsdonk als tweede van de vijf kinderen van Leendert Pols en Christina Swart. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet, hoewel er over zijn precieze verzetswerk niets bekend is. Hij wordt gearresteerd en gedeporteerd naar Soest in Duitsland, waar hij mogelijk als dwangarbeider aan het werk wordt gezet in de accu-fabriek Akku Hagen.

Vanwege deze fabriek en de aanwezigheid van een van de grootste rangeerterreinen van het Duitse spoorwegnetwerk is Soest regelmatig doelwit van zware geallieerde bombardementen.

Mogelijk is Gerrit bezweken als gevolg van uitputting en mishandeling in de fabriek, of is hij omgekomen bij een geallieerd bombardement. Als overlijdensdatum is 28 februari 1945 opgegeven. Gerrit is dan 30 jaar.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.