H.M.L. Janssen (bron: Advandenoord.nl)

Harry Janssen

1895 - 1944

Harry wordt geboren op 13 november 1895 in Venlo en is getrouwd met Anna de Beer uit Tilburg met wie hij een zoon en drie dochters heeft. Als banketbakker woont en werkt hij in Venlo, maar in 1913-1914 en 1918-1919 heeft Harry in Tilburg gewoond. In 1937 vestigt hij zich in Oisterwijk, waar hij kamers in pension Nemerhof huurt. Vanaf april 1941 gaat hij in diezelfde plaats wonen aan het Klompven. Tijdens de Duitse bezetting is Harry actief in het verzet als hulpverlener aan onderduikers, joden en verzetsstrijders. Ook is hij verspreider van het illegale blad Je Maintiendrai.

Op 26 oktober 1944 vindt de bevrijding van Oisterwijk plaats Harry fietst die dag naar De Lind om de vorderingen van de geallieerden te kunnen zien, maar hij komt dan te dicht in de buurt van het oorlogsgeweld. Rond 13.00u wordt hij dodelijk getroffen door een granaatscherf en overlijdt ter plaatse. Harry is 48 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.