H. van den Akker (bron: Oorlogsgravenstichting)

Harry van den Akker

1918 - 1940

Op 6 mei 1918 wordt Henri (roepnaam Harry) geboren in Boerdonk, in de toenmalige gemeente Erp. Als in de loop van 1939-1940 ook voor Nederland de oorlogsdreiging sterk toeneemt, komt de dienstplichtige Harry op bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat en stukrijder ingedeeld bij de artillerie rond Dordrecht, ter verdediging van de Vesting Holland.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger binnen. De Luftwaffe vliegt voor de troepenmacht uit met luchtlandinstroepen die de strategische punten verderop in Holland in moeten nemen om de Nederlandse regering zo tot een snelle overgave te dwingen. Onder andere in Dordrecht komt het dan tot een gewelddadig treffen. Op 13 mei sneuvelt Harry daar bij vuurgevechten in de Vriesestraat. Hij is 22 jaar geworden en wordt thuis in Boerdonk begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.