Hendrikus Vergouwen

1904 - 1945

Hendrikus wordt geboren op 21 maart 1904 in Steenbergen als zoon van Leendert Vergouwen en Adriana Schoutens. Hij woont in Steenbergen, waar hij werkzaam is als los arbeider. In 1930 trouwt hij met Adriana van Zundert uit Roosendaal met wie hij een gezin sticht.

Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa is Hendrikus als mijnruimer in dienst van het Militair Gezag en vervult zodoende een belangrijke, maar ook gevaarlijke taak bij het herstellen van de openbare veiligheid.

Op 17 juni 1945 is Hendrikus vermoedelijk verongelukt tijdens mijnruimingswerkzaamheden in het Belgische Brugge. Hij is 41 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Roosendaal op het erehof van de rooms-katholieke begraafplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.