Henricus Aerdts

1927 - 1948

Henricus wordt op 10 oktober 1927 geboren in Eindhoven. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich bij de Koninklijke Marechaussee en wordt ingedeeld bij de Militaire Politie. Wegens het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar bij te dragen aan de handhaving van de rust en het gezag.

Als onderdeel van de Militaire Politie wordt Henricus verspreid in Java ingezet voor bewaking- en politietaken. Periodiek wordt hij ook met de infanterie-eenheden op patrouille gestuurd. Vooral na afloop van de Eerste Politionele Actie is de werkdruk voor de Militaire Politie sterk toegenomen, als met nauwelijks uitbreiding van het personeelsbestand een veel groter gebied moet worden beveiligd.

Op 8 juni 1948 komt Henricus in Soerabaja door een onbekende doodsoorzaak om het leven. Mogelijk is hij door infiltranten beschoten, of betrokken geweest bij een ongeval. Henricus is 20 jaar geworden en rust op het  Nederlands ereveld Kembang Kuning in Surabaya.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.