Herman Lüschen

1911 - 1944

Herman wordt geboren op 5 februari 1911 in het Groningse Veendam en woont in Eindhoven. Herman dient in de Koninklijke Marine en is tijdens de meidagen van 1940 uitgeweken naar het Verenigd Koninkrijk om vandaaruit de strijd tegen de Duitse bezetter voort te zetten.

Herman wordt gerekruteerd voor de Marine Luchtvaardienst (MLD) en gedetacheerd bij de Britse Royal Air Force (RAF), waar hij wordt opgeleid tot officier-waarnemer. Als onderdeel van het 320 Dutch Squadron neemt hij na de geallieerde invasie in Normandië op 6 juni 1944 (D-Day) deel aan militaire operaties boven Frankrijk.

Op 20 juni 1944 bevindt hij zich met officier Cornelis den Tex Bondt uit Amsterdam aan boord van Mitchell-toestel FR 151, als het die dag neerstort bij Grand Parc, 30 kilometer ten noordoosten van Rouen in Normandië. Het is niet duidelijk of het toestel door de Duitse luchtafweer is neergehaald, of dat het als gevolg van een technisch mankement is neergestort. Niemand van de inzittenden overleeft de crash; Herman is 33 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld in Orry-la-Ville.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.