Herman Vos

1918 - 1942

Herman wordt geboren op 4 juni 1918 in Roosendaal en woont in Amsterdam. Als de Nederlandse landsverdediging bezwijkt onder de Duitse inval, besluit Herman uit te wijken naar het Verenigd Koninkrijk, om vandaaruit aan geallieerde zijde de strijd tegen de Duitse bezetter voort te zetten. Als reserve sergeantvlieger wordt hij ingedeeld bij het 320 Dutch Squadron van de Britse Royal Air Force (RAF).

In de nacht van 7 op 8 mei 1942 bestuurt Herman als co-piloot een Lockheed Hudson met serienummer V8981 “Soerabaja” waarmee hij samen met vijf andere Hudsons patrouilleert ten noorden van de Waddenzee. Ze worden echter opgemerkt door de Duitse nachtjagerpiloot Fellerer die hun toestel dertig kilometer ten westen van Texel uit de lucht schiet. De Lockheed Hudson stort neer in de Noodzee en naar alle waarschijnlijkheid heeft niemand van de inzittenden de crash in zee overleefd. Zo ook Herman niet; hij is 23 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.