H.F. Snijders (bron: J. Snijders)

Hermanus Snijders

1902 - 1944

Hermanus wordt geboren op 8 maart 1902 in Rotterdam en woont met zijn vrouw Maria Haverkamp in Oudenbosch. Hij dient bij de Koninklijke Marine als korporaal-vliegtuigmitrailleurschutter voor de Marine Luchtvaartdienst (MLD).

Hermanus wordt vermoedelijk in mei 1943 door de Duitsers in krijgsgevangenschap afgevoerd. Hij komt terecht in het krijgsgevangenenkamp Stalag V-a in Ludwigsburg en wordt vandaaruit als dwangarbeider aan het werk gezet in een buitenkamp in Stuttgart.

Op 6 februari 1944 krijgt hij daar ruzie met een Duitse wacht die hem na een worsteling ter pekke doodschiet. Hermanus is 41 jaar geworden. Hij wordt aanvankelijk met militaire eer begraven in Ludwigsburg, maar na de oorlog wordt hij thuis bijgezet op de rooms-katholieke begraafplaats in Oudenbosch. Hij laat een weduwe met jonge kinderen achter.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Jac. Snijders zei op 18 december 2017

Deze persoon is opgenomen in de Burgerlijke Stand van Standdaarbuiten, ov akte nr 15 van 1946. Zijn echtgenote was Maria Cornelia Adriana Haverkamp, die in 1946 nog leefde. Zijn ouders weet ik niet, dus die zullen er in de betreffende akte niet bij vermeld zijn.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.