Huub Jeucken (bron: H. Haerkens)

Huub Jeucken

1926 - 1948

Huub wordt geboren op 3 juli 1926 in Eindhoven, als tweede van de zes kinderen van Leonardus Jeucken en Theresia Boosten. Hij groeit op met vijf broers en een zus. Na zijn schooltijd komt hij op voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht. Wegens het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband voorbereid op inzet in Nederlands-Indië, om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag.  Met de rang van korporaal wordt hij ingedeeld bij het 4-7 Regiment Infanterie, een infanteriebataljon dat ingezet wordt in Zuid-Sumatra.

Voor Huub zou het uiteindelijk niet zover komen. Op 16 juli 1948 wordt hij op de kazerne in Roosendaal doodgeschoten door een afgaand pistool. Huub overlijdt ter plaatse, 22 jaar oud. Hij is daarmee het tweede kind uit het gezin die in militaire dienst om het leven kwam. Zijn jongere broer Leo kwam tijdens de bevrijding om het leven. Zijn oudere broer Jan zou ruim vijf maanden na Huub in Nederlands-Indië sneuvelen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.