J.P.A. Berben (bron: Oorlogsgravenstichting)

ir. Jan Berben

1911 - 1940

Jan Berben wordt op 4 juni 1911 geboren in Roermond en woont in Breda. Hij voert de titel van ingenieur. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt wordt hij gemobiliseerd en als eerste luitenant van de reserve ingedeeld bij de 16e compagnie Pioniers. Na de Duitse inval en de Nederlandse capitulatie verricht hij op 25 mei 1940 samen met vijf andere Nederlandse militairen opruimwerkzaamheden bij het Limburgse Wessem. Daarbij komt een op scherp staande landmijn onverwachts tot ontploffing. Vier soldaten komen bij de explosie om het leven; twee raken gewond. Jan is een van de dodelijke slachtoffers; hij zou over enkele dagen 29 jaar zijn geworden. Bij het ongeluk komt ook plaatsgenoot soldaat Petrus Verwater om het leven. Jan vindt zijn laatste rustplaats op de rooms-katholieke begraafplaats Zuylen in Breda.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.