J.M. Kools (bron: M.J.J. Kools)

Jacobus Kools

1903 - 1945

Jacobus wordt geboren op 11 oktober 1903 in Bergen op Zoom en woont in Den Haag, waar hij schoenmaker is. Tijdens de Duitse bezetting is hij actief in het verzet en wordt hier op 14 februari 1945 – als het zuiden van Nederland al is bevrijd – gearresteerd en vastgezet in de gevangenis te Scheveningen, het beruchte ‘Oranjehotel’. Via kamp Amersfoort volgt zijn deportatie naar concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg, waar hij op 18 maart wordt binnengebracht.

Als gevolg van de stelselmatige mishandelingen en ziekte, veroorzaakt door de mensonterende omstandigheden, bezwijkt Jacobus op 8 april 1945 in het kamp. Hij is 41 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Jack Kools zei op 2 december 2019

ik kreeg deze site van mijn dochter en zodoende wil ik jullie de documentatie ter aanvulling willen geven als jullie dat graag wil.

BHIC Hilde Jansma zei op 3 december 2019

Beste Jack Kools, wat fijn dat je wat documentatie met ons wilt delen over deze overleden verzetsstrijder. Zou je ons een e-mail willen sturen over alles wat je hebt over Jacobus Kools (en misschien ook andere gesneuvelden)? Dat kan via dit e-mailadres: info@brabantsegesneuvelden.nl .

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.