Jacobus Vreeswijk

1925 - 1953

Jacobus wordt geboren op 12 augustus 1925 in Rotterdam en woont in Roosendaal. Op 25 juni 1950 valt communistisch Noord-Korea het prowesterse Zuid-Korea binnen; daarmee begint de Koreaoorlog. De Nederlandse regering wil zijn bijdrage in het conflict beperken tot maritieme ondersteuning, maar gaat onder Amerikaanse druk alsnog grondtroepen leveren. Jacobus meldt zich begin 1951 als een van 1670 vrijwilligers en wordt ingedeeld bij het Regiment Van Heutsz. Omdat de nood echter hoog is, worden de vrijwilligers na aankomst in Korea direct doorgezonden naar het front.

Daar raakt Jacobus in de loop van de gevechten vermist. Het is onbekend wat er met hem precies is gebeurd. Zijn overlijdensdatum is vastgesteld op 26 juli 1953; hij is dan 27 jaar geworden. Jacobus wordt in herinnering gehouden op de begraafplaats van de Verenigde Naties in het Zuid-Koreaanse Busan.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.