Jacques Habraken (bron: G. van Zundert)

Jacques Habraken

1915 - 1942

Jacques wordt geboren op 8 april 1915 in ’s-Hertogenbosch. Hij zich meldt voor dienst bij de Militaire Luchtvaart van het KNIL en dient na de Duitse inval in Nederlands-Indië. Als de Japanners daar op 8 december 1941 binnenvallen, wordt Jacques ingezet bij de verdediging van de kolonie.

Op 1 januari 1942 bestuurt hij als vaandrig-kort-verband-vlieger M586 WH-3A Glenn Martin-toestel 844. Aan boord bevindt zich dan ook sergeant-monteur Johannes Jacobs uit Fijnaart. Ter hoogte van Penang voor de kust van Brits-Malakka wordt hun toestel die dag door de Japanners uit de lucht geschoten. Jacques, 26 jaar oud en Johannes komen allebei in de crash in zee om het leven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Piet Van der Zande zei op 2 juni 2022

Ik ben op zoek naar de familie Habraken.
Mijn oom JH van der Zande zat in hetzelfde toestel bij de noodlottige vlucht op 1 januari 1942.
Kunt u mij eventueel adresgegevens sturen?
Alvast bedankt, groet Piet van der Zande

Profile picture for user Lisette Kuijper
BHIC Lisette Kuijper zei op 2 juni 2022

Bedankt voor je reactie, Piet. Wat heftig dat je oom dit ongeval ook heeft meegemaakt en daarbij is overleden. 

We kunnen ons goed voorstellen dat je graag contact wilt opnemen met de familie Habraken, maar helaas beschikken wij niet over gegevens van de nabestaanden van Jacques. Hopelijk krijgen ze deze pagina onder ogen en zien ze dan jouw vraag staan. Wij kunnen achter de schermen altijd contactgegevens uitwisselen. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.