J. Boeijen (bron: Nationaal Monument Kamp Vught)

Jan Boeijen

1885 - 1943

Johannes wordt geboren op 24 juni 1885 in Berghem. Samen met zijn vrouw Gertruda van den Elzen beginnen ze een niet-officieel etablissement aan huis in Berghem dat bekendstaat als ‘de Foem’ of ‘de Foemp’. Hier wordt gedanst op accordeonmuziek en tegen betaling drank geschonken. In 1925 vertrekken Jan en Gertruda naar Eindhoven. Daar staat hij officieel te boek als boomrooier, maar het is onduidelijk wat hij precies doet. Ook de redenen van zijn arrestatie zijn niet duidelijk, maar de Duitse autoriteiten zouden hem betrapt hebben met levensmiddelen die hij via de zwarte handel heeft verkregen.

Jan wordt naar het pas geopende kamp in Vught gebracht, waar hij door de slechte levensomstandigheden al snel ziek wordt. Hij overlijdt er op 22 februari 1943 op 57-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.