Jan Butner

1913 - 1942

Jan wordt geboren op 27 juni 1913 in Teteringen. Vermoedelijk dient hij met de rang van eerste luitenant aan boord van de koopvaardijvloot in Nederlands-Indië, als de Japanners daar vanaf 8 december 1941 de aanval hebben geopend. Als het KNIL drie maanden capituleert, is Jan uitgeweken naar de Verenigde Staten, waar hij zich laat opleiden tot vlieger-waarnemer bij de Militaire Luchtvaart van het KNIL.

Jan bereid zich voor op inzet in Nederlands-Indië om daar de Japanners te verdrijven, maar voor hem zou het echter niet zover komen. Op 27 mei 1942 komt hij tijdens oefening in Vicksburg te Mississippi om het leven als gevolg van een vliegongeval. Jan is 28 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Jackson te Mississippi.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.